Blog věnovaný všem těm, kdo hledají skutečnou vnitřní harmonii
a znovunavázání láskyplné relace s Nejvyšším Pánem

DEFINICE BHAKTI

Nejvyšší bhakti, Uttama-Bhakti, je definována jako nepřetržitá služba nebo emoce, jež jsou zaměřené na Krišnu, formy Jeho expanzí i vše co s Ním souvisí. Jde o příznivý postoj vůči Krišnovi. Ten by měl být prost všech tužeb, kromě touhy Ho potěšit, a nezablokován neosobní jnanou, materialistickými rituály karmy nebo jinými nepříznivými činy.
(Sri Bhakti Rasamrita Sindhu)


Aloo Palak (Brambory a Špenát)

7. června 2010 v 21:58 | B |  Recepty
a
Suroviny:
1 kg špenátu (nasekaného na drobno)
0,5 kg brambor (rozčtvrcených)
2 zelené papričky (nezaměnit s běžnou paprikou!)
15 g roztaveného másla
špetku ločidla (asafoetida)
2 g semen indického kmínu
Sůl podle chuti
Obloha:
Nakrájené kousky rajčat a citrónu

Postup:
Rozehřejte v hrnci máslo a posmažte v něm 2 minuty ločidlo a semena kmínu.
Přidejte špenát, brambory, sůl a papričky.
Zakryjte a vařte na mírném plameni asi 10 minut.
Několikrát promíchejte a potom umístěte na povrchu směsi kousky rajčat a citronové plátky.
Zakryjte, snižte teplotu a vařte dalších 5 minut.
Podávejte aloo palak horký jako vedlejší chod k rýži anebo čapátí.
Obětujte Pánovi a pak dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama