Blog věnovaný všem těm, kdo hledají skutečnou vnitřní harmonii
a znovunavázání láskyplné relace s Nejvyšším Pánem

DEFINICE BHAKTI

Nejvyšší bhakti, Uttama-Bhakti, je definována jako nepřetržitá služba nebo emoce, jež jsou zaměřené na Krišnu, formy Jeho expanzí i vše co s Ním souvisí. Jde o příznivý postoj vůči Krišnovi. Ten by měl být prost všech tužeb, kromě touhy Ho potěšit, a nezablokován neosobní jnanou, materialistickými rituály karmy nebo jinými nepříznivými činy.
(Sri Bhakti Rasamrita Sindhu)


Rýže (předsmažená)

6. června 2010 v 9:27 | B |  Recepty
m
Suroviny:
400 g rýže (basmati nebo jiná dlouhozrnná rýže)
1 bobkový list
1 g kuliček černého pepře
1 lžička indického kmínu
Olej nebo ghí
Sůl

Postup:
Rýži dejte na 10 minut do studené vody a pak sceďte.
V hrnci rozpusťte ghí anebo do něho nalejte olej aby bylo dno mastné a horké.
Vhoďte do něj bobkový list, indický kmín a pepř.
Jakmile začne kmín hnědnout přidejte scezenou rýži, sůl a 4-5 minut smažte za občasného míchání až rýže ztvrdne a získá jakoby skleněný povlak.
Mezitím si připravte vařící vodu kterou vlejete do hrnce jakmile je rýže osmažená. Voda by měla být asi 2,5 cm nad rýží. Pozor však! Protože je rýže silně rozpálená tak buďte velmi opatrní, a okamžitě po zalití horkou vodou hrnec přikryjte poklicí a chvilku přidržte až se bublající voda zklidní. Potom zamíchejte vařečkou a nechte chvíli odkryté vařit dokud se voda na povrchu téměř nevypaří. Pak znovu přikryjte poklicí a dejte do mírně vyhřáté trouby (250°C) na dobu asi 20-25 minut a jste hotovi.
Obětujte Pánovi a dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama