Blog věnovaný všem těm, kdo hledají skutečnou vnitřní harmonii
a znovunavázání láskyplné relace s Nejvyšším Pánem

DEFINICE BHAKTI

Nejvyšší bhakti, Uttama-Bhakti, je definována jako nepřetržitá služba nebo emoce, jež jsou zaměřené na Krišnu, formy Jeho expanzí i vše co s Ním souvisí. Jde o příznivý postoj vůči Krišnovi. Ten by měl být prost všech tužeb, kromě touhy Ho potěšit, a nezablokován neosobní jnanou, materialistickými rituály karmy nebo jinými nepříznivými činy.
(Sri Bhakti Rasamrita Sindhu)


Zelenina v karí omáčce

6. září 2010 v 0:14 | Bilvamangala dás |  Recepty

Převzato ze stránek Šrí Šrí Rádha Góvinda Gaudíja Mathu

Kaikurma
Zelenina v karí omáčce

kaikurma

  • 1 hrnek brambor
  • 1 hrnek bílého zelí
  • 1 hrnek zelených fazolek
  • 1 kousek skořice (5cm)
  • 2 hřebíčky
  • 2 tobolky kardamomu
  • 2 rozkrojené zelené čili
  • 1/4 čl asafoetidy
  • 1 hrnek nasekaných oloupaných rajčat
  • 1/4 čl kurkumy
  • 1/4 čl kajenského pepře
  • 2 čl mletého koriandru
  • 1 hrnek jogurtu
  • 1/2 hrnku kokosového mléka
  • sůl
  • olej
Uvařte zeleninu do měkka a nechte stranou. Rozpalte olej a osmahněte skořici, hřebíčky, kardamom a zelené čili. Přidejte asafoetidu a rajčata. Přidejte kurkumu, kajenský pepř, mletý koriandr a nechte zpěnit. Přidejte jogurt a sůl.
Přidejte uvařenou zeleninu, promíchejte a chvíli povařte. Nakonec přidejte kokosové mléko. Ozdobte čerstvým koriandrem. Podávejte s rýží.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama