Blog věnovaný všem těm, kdo hledají skutečnou vnitřní harmonii
a znovunavázání láskyplné relace s Nejvyšším Pánem

DEFINICE BHAKTI

Nejvyšší bhakti, Uttama-Bhakti, je definována jako nepřetržitá služba nebo emoce, jež jsou zaměřené na Krišnu, formy Jeho expanzí i vše co s Ním souvisí. Jde o příznivý postoj vůči Krišnovi. Ten by měl být prost všech tužeb, kromě touhy Ho potěšit, a nezablokován neosobní jnanou, materialistickými rituály karmy nebo jinými nepříznivými činy.
(Sri Bhakti Rasamrita Sindhu)


Lilek v jogurtu

31. března 2011 v 13:39 | B |  Recepty


(4 porce)

Suroviny:

2 středně velké lilky (baklažány), 5 brambor, 3 středně velká rajčata, 350 g zeleného hrášku (čerstvého nebo mraženého), 300 g jogurtu, 100 ml vody, 1 lžička kurkumy, 1 čili paprička, 1 lžíce černých hořčičných semínek, půl lžičky asafoetidy, 1 lžička garam masaly, 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru, 1 lžíce soli, olej na smažení, 2 lžíce nadrobno nasekané čerstvé natě koriandru.

Postup:

Nakrájejte lilky a brambory na kostky, brambory osmažte dozlatova, lilky do tmavě hněda a odložte stranou. V hrnci rozehřejte olej, osmažte v něm čerstvý zázvor, poté přidejte kurkumu, asafoetidu, čilí, smažte několik vteřin a přidejte hrášek s nakrájenými rajčaty. Přilijte 100ml vody a za občasného míchání vařte pod pokličkou dokud hrášek nezměkne. Mezitím v malém hrnci rozehřejte olej, nechte v něm popraskat hořčičná semínka a přimíchejte je do jogurtu. Jakmile je hrášek uvařený, přidejte smažené lilky spolu s brambory a zamíchejte. Poté přidejte jogurt, sůl, garam masalu, čerstvý koriandr a dobře zamíchejte. Nechte jogurt projít varem a odstavte z plamene. Podávejte s rýží.

Obětujte Pánovi a pak dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama