Blog věnovaný všem těm, kdo hledají skutečnou vnitřní harmonii
a znovunavázání láskyplné relace s Nejvyšším Pánem

DEFINICE BHAKTI

Nejvyšší bhakti, Uttama-Bhakti, je definována jako nepřetržitá služba nebo emoce, jež jsou zaměřené na Krišnu, formy Jeho expanzí i vše co s Ním souvisí. Jde o příznivý postoj vůči Krišnovi. Ten by měl být prost všech tužeb, kromě touhy Ho potěšit, a nezablokován neosobní jnanou, materialistickými rituály karmy nebo jinými nepříznivými činy.
(Sri Bhakti Rasamrita Sindhu)


Pakory

1. března 2011 v 20:45 | Bilvamangala dás |  Recepty

Pakory

Pakory, jsou velmi populární indický smažený předkrm či chuťovka. Cizrnové těsto jim dává jedinečnou chuť a jeho křupavá kůrka se hodí na obalování různých druhů zeleniny. Zelenina hodící se na Pakory: lilek nakrájený na tenká kola, předvařené brambory, nakrájené na tenká kolečka, květák nebo brkolice rozdělené na růžičky, papriky nakrájené na kroužky, cuketa nakrájená na kolečka, dýně atd. Použijte svou fantazii.

Suroviny

Cizrnová mouka (besan) - 230 g
Ostrá mletá čilí paprika (podle volby)
Indický mletý kmín - 1 čajová lžička
Kurkuma - 1 čajová lžička
Koriandr mletý - 1 čajová lžička
Sůl - 1½ čajové lžičky
Teplá voda - 200 ml
olej - 2 polévkové lžíce
Připravená zelenina stejné velikosti (viz varianty) - 675 g
Olej na fritování

Postup

1. Do velké mísy přidáme cizrnovou mouku, podle potřeby čilí pepř, Indický mletý kmín, koriandr, kurkumu, sůl, vodu a 2 lžíce oleje. Vše důkladně promíchejte až vznikne načechrané, vzdušné jemné těstíčko. Také lze dát všechny ingredience do mixéru a rozmixovat je v něm. Po promíchání nechte těstíčko odpočinout asi 20-30 minut.
2. Rozpalte asi 5 centimetrů oleje v těžké pánvi nebo hrnci na středně-vysokém plameni na 365 až 375 ° C. Ponořte připravené kousky zeleniny do těstíčka a obalte za pomoci vidličky. Poté opatrně vhoďte do rozpáleného oleje a smažte až jsou pakory lehce opečené ze všech stran do zlatova. Vyjměte je z oleje a nechte okapat. Položte na mísu vystlanou papírovými ručníky které je udrží teplé, zatímco budete smažit zbývající zeleninu.
3. Podáváme horké s mátovým nebo koriandrovým čatní.
Obětujte Pánovi a pak dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama